Glasstec 2018

De volgende vier machinefabrikanten worden exclusief vertegenwoordigd door Füldner Machines & Service in de DACH-landen en Benelux. De adviseurs van Füldner heten u graag welkom bij verschillende beursstands op de Glasstec om u te voorzien van advies op maat. 

Mappi staat voor automatisering

Bij de ATS of de FOX serie van Mappi is het GHBS Extreme convectiesysteem het echte voordeel van beide ovens. Dankzij het GHBS-convectiesysteem maximaliseert de oven de productiecyclus door de luchtdruk in afzonderlijke gebieden te moduleren met energiebesparingen tot 20 procent.  GHBS vereenvoudigt ook de inbedrijfstelling (duur: 1 uur), wat resulteert in kostenbesparingen tot 50 procent.

Fox is een serie compacte ovens (1050×2300 tot 1500×3200 mm) ontworpen om aan de behoeften van middelgrote en kleine bedrijven te voldoen. Ondanks de kleine afmetingen staat elke machine uit de Fox-serie garant voor een hoge kwaliteit en zuinigheid, zelfs bij kleine series.

Elke Fox bevat alle belangrijke innovaties van de Mappi-technologie:

  • aansturing van de afzonderlijke verwarmingszones, die verbonden zijn met thermokoppelgegevens.
  • Automatisch beheer van de verwarmingszone, om oververhitting te voorkomen.
  • Onafhankelijke aansturing van de motoren voor de verwarmingsruimte en de afkoelingsruimte.
  • Ventilator met gelijkstroommotoren, met elektronische toerentalregeling, die aanzienlijke energiebesparingen mogelijk maakt.
  • Software volledig beheerd door Siemens.
  • Tab-systeem dat Mappi in staat stelt om snel de condities van de oven te controleren.

Tijdens de Glasstec 2018 kunt u de Mappi ATS 4.0 (1500 x 3800 tot 3300 x 6000 mm) bekijken. Dit laat zien hoe gebruiksvriendelijk en efficiënt de Mappi ovens zijn.

Kom naar hal 16, stand D39 en ontdek de wereld van Mappi.

CMS heeft zich in alle opzichten verder ontwikkeld

Productieautomatisering, machine-verbinding en verbeterde machines spelen dit jaar een zeer belangrijke rol bij CMS. Tijdens Glasstec 2018 presenteert CMS een verticale oplossing voor het slijpen, boren, frezen en polijsten van glas. Al deze bewerkingen worden tijdens het productieproces door één machine uitgevoerd. De cyclustijd van deze productie is uitzonderlijk kort. CMS zal ook een volautomatische oplossing voor de bewerking van glazen kookplaten en een nieuw ontwikkelde dubbelzijdige slijpmachine presenteren.

Maar CMS presenteert nog veel meer. Vooral in de software afdeling van CMS is er het afgelopen jaar veel veranderd. Een compleet nieuwe HMI (Human Machine Interface) is ontwikkeld voor alle CMS machines, om de werking van de machine te vereenvoudigen en te verbeteren. Tot slot heeft CMS ook een nieuwe interface ontwikkeld voor de machineverbinding met de nieuwe industriestandaard 4.0.

U kunt deze machinelink en de andere CMS innovaties bekijken in Hal 16, Stand B58 in Glasstec.

Adelio Lattuada viert zijn 40-jarig Jubileum op de Glasstec

Dit jaar is Glasstec een zeer speciale editie voor Lattuada, want Lattuada viert samen met u zijn 40ste verjaardag en presenteert u een voorproefje van alle Lattuada-noviteiten.

Bovenal de Lattuada-Knittel Glass robotica oplossing: een innovatieve en flexibele robotapplicatie met hoge prestaties, die past bij de verticale slijpmachines. De gepresenteerde configuratie bestaat uit twee kantbewerkingsmachines met elk 11 schijven, een volautomatische glasdetector, een robot om de twee machines aan elkaar te koppelen, waarvan er één in lijn is met een verticale wasmachine. Al deze machines vindt u op de Glasstec.

Voordelen:

  • automatische glasmeting en aanpassing van de werksnelheid
  • continue productie voor een hogere productiviteit
  • hoge flexibiliteit: batchgrootte 1
  • kostenverlaging door slechts één operator

Op de stand van Lattuada vindt u verder een TLR 13 AV C PC kantenslijpmachine met variabele hoek van 0° tot 45°, die met vloeibaar ceriumoxide polijst. Dit model uit de TLR-serie, dat door veel fabrikanten van gelaagd glas in de zware industrie wordt gebruikt, is geschikt voor glasbedrijven die grote ruiten en grote diktes produceren.

Andere nieuwe oplossingen zullen beschikbaar zijn voor sneller onderhoud en meer gebruiksgemak, zoals de PLM IOT i-Like Machines software: Deze verzamelt machinegegevens om het gebruik door zowel de fabrikant als de gebruiker te volgen (Lattuada 4.0 project) en de nieuwe digitale ampèremeters die slijtage van gereedschappen meten en weergeven.

Wij heten u graag welkom in hal 16, stand E40. Ontdek zelf de kwaliteit van Lattuada.

Ontdek de veelzijdigheid van TUROMAS

TUROMAS is sinds 1985 gestaag gegroeid. De markt doet hetzelfde. Betrouwbaarheid, prestaties en flexibiliteit van machines en productieprocessen worden steeds belangrijker. Het concept van de industrie 4.0 verschijnt, het gebruik van de informatie die door de machines op verschillende niveaus wordt gegenereerd.

In goede samenwerking met de glasindustrie heeft TUROMAS een specifiek R&D-programma ontwikkeld om nieuwe behoeften en productietrends te identificeren en te beheersen. De teams voor machinebouw, elektronica, programmering en systeemontwikkeling hebben unieke oplossingen gecreëerd voor automatische belading en opslag (Smart Storage).

Hiertoe werden alle onderdelen van de verschillende machines opnieuw doordacht, waarbij de ervaringen werden hergebruikt en nieuwe en innovatieve ontwikkelingen werden toegepast, in die gebieden waar ruimte voor verbetering was. Het resultaat is een geheel nieuwe reeks intelligente opslagoplossingen met een ongeëvenaarde werkefficiëntie in de industrie. Robuuste belading en opslag machines die, in combinatie met snijtafels, een optimale oplossing bieden voor elke behoefte, van de meest geavanceerde en snelste automatische lijn ter wereld tot de meest compacte en flexibele stand-alone machine op de markt.

Ontdek de onbeperkte veelzijdigheid van TUROMAS voor het opslaan, laden en snijden van monolithisch en gelamineerd glas bij Glasstec. Het evenement biedt het ideale scenario voor bedrijven om het volledige spectrum aan glasverwerkingsmogelijkheden ter plaatse te zien.

Wij zien u graag tegemoet in hal 15, stand A03.

Meest recente berichten