Verticale CNC Machines

Verticale CNC-Machines voor het afslijpen (zomen) van glaskanten, en het slijpen, polijsten, boren en frezen van rechthoekige of vierkante glasplaten en zelfs modellen met een vaste kant.

CMS PROFILE

De CMS Profile is een verticale CNC machine waarmee glas geboord, gefreesd, geslepen en gepolijst kan worden (rechthoekig en modellenglas).

 • Twee groepen zuignappen voor de lengteverplaatsing van het glas, elk bestaand uit tien zuignappen voor maximale zuigkracht. De zuignappen zijn geplaatst op gerectificeerde aluminiumsteunen die perfect vlak tegen het glas vallen. Als optie zijn er 2 groepen met apart 13 instelbare zuignappen verkrijgbaar, die dik glas en gelaagd glas extra klemmen t.b.v. het slijpen, polijsten, boren en frezen, en waarbij een aanzienlijke reductie in de productietijd en grotere nauwkeurigheid wordt gecreëerd. De zuignappen passen zich automatisch aan op verschillende afmetingen en houden de glasplaat tijdens het gehele verwerkingsproces opgetild.
 • Krachtige elektrospindel met 13,5 kW (18pk) vermogen, 22,6 Nm koppel bij 6.000 tpm, verstelbare snelheid 0-15.000 tpm en ISO 40 conussen. Intern en extern waterkoelsysteem en snelle conusontgrendeling. Volledig in CMS gemaakt en ontworpen. Dit zorgt voor een optimale kwaliteit en afwerking in door de CMS CNC-afwerkcentra.
 • Duurzame en slijtvaste gefractioneerde ondersteuningsrollen, , bewegingstransmissie middels gemotoriseerde ketting en slijtvaste afwerking met vulcolan.
 • Draaiend (optioneel) gereedschapsmagazijn met 13 posities en naar keuze een extra magazijn met 13 posities, dus 26 in totaal. Op elke conus kan gereedschap worden gemonteerd tot een dikte van 50 mm, zowel diamant- als polijstschijven. Het standaard boormagazijn achteraan bevat 8 posities, optioneel kan men tot 20 posities uitbreiden.
 • Mogelijkheid boren en frezen vanaf één zijde. Optioneel is een achterboorspindel verkrijgbaar.
  Glasgeleidingssysteem.
 • Het glas wordt altijd coaxiaal met het gereedschap gehouden voor de allerbeste afwerkkwaliteit.

CMS VERTEC

De CMS Vertec is een verticale CNC-machine waarmee glas geboord en/of gefreesd kan worden (rechthoekig glas en modellen).

 • Twee zuigergroepen verzorgen het glastransport. Om de vacuümwaardes te optimaliseren worden deze zuigers door CMS zelf vervaardigd. Elke zuiger beschikt over 3 zuignappen. Elke zuignap heeft een aluminium houder die volledig vlak geslepen is en daardoor perfect aansluit op het glas. De zuignappen passen zich pneumatisch aan aan de verschillende glasafmetingen. Tijdens het boren en frezen van het glas wordt een extra glasklem ingezet.
 • Krachtige Elektrospindels van 3,7 kW (5 PK), bij een draaimoment van 22,6 Nm en 6.000 toeren per minuut, instelbaar van 0 tot 15.000 rpm met een ISO 40 conische verbinding. Interne en externe waterkoeling en een snelle loskoppeling van de conus maken hoge prestaties en excellente kwaliteit mogelijk in vergelijk met horizontale CNC-apparatuur.
 • Twee roterende gereedschapsmagazijnen (1 voor elke spindel) met elk 8 posities maken het mogelijk om te frezen en te boren op ½” gasdraad. De gereedschapsmagazijnen worden door een numerieke besturing aangestuurd waardoor snelle wissel mogelijk is en de handeling geminimaliseerd.
 • Het is mogelijk gaten met verschillende diameters te boren (tot 60 mm) met zomen of verzinkboren.
 • Duurzame en slijtvaste gefractioneerde ondersteuningsrollen, , bewegingstransmissie middels gemotoriseerde ketting en slijtvaste afwerking met vulcolan.

VIDEO’S

Bekijk hier de CMS world!

CMS – The turning point of tomorrow’s advanced materials industry is today!

Heeft u vragen of bent u geinteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Menu