Verticale glaszaagmachines

De verticale glaszaag van Putsch Meniconi is geschikt voor het zagen van dikke en gelamineerde glassoorten met zowel verticale als horizontale zaagsneden.

De Putsch Meniconi SVP 1080 is een verticale gelamineerde kogelwerende glaszaag die kogelvrij en brandwerend glas horizontaal en verticaal kan snijden door de gereedschapsdrager te draaien. Dit is een gepatenteerd systeem. Op deze manier kan op drie van de vier zijden van een glasplaat worden gesneden zonder dat deze van positie hoeven te veranderen.

De glaszaag bestaat uit:

  • Een stabiel stalen frame met gelaste stalen poten. Op het rooster bevinden zich een bovenste en onderste geleiderail voor het verplaatsen van de dwarsbalk.
  • Een steunvlak van waterbestendig materiaal, voorzien van een reeks vaste en beweegbare steunknoppen, dit garandeert een optimale nivellering van het glas.
  • Een zaagunit bestaande uit een verticale schuifwagen voorzien van een gereedschapshouder. De zaagmotor en andere voor het zagen benodigde onderdelen bevinden zich op deze zaaggroep.
  • Een dwarsbalk die over de gehele lengte van de machine beweegt en op wiens geleiderails de zaaggroep glijdt. Het bedieningspaneel, waarop alle bedieningselementen van de machine zijn geplaatst, is gemonteerd op een voor dit doel ontworpen arm.
  • Een serie rollen en verstelbare steunen voor het verplaatsen en ondersteunen van het glas.
  • Een gereedschapshouder die, in verticale positie, sneden kan maken van 10° tot 45°, met tussenruimtes van 5° tot 5°, inclusief het verstek van 22° 30′, voor glasplaten tot 45 mm dik.

Verticale sneden: 2.520 – 2.720 – 3.320 mm
Horizontale sneden: 3.200 – 5.100 – 6.980 mm

Heeft u vragen of bent u geinteresseerd? Neem dan contact met ons op!